torek, 7. junij 2011

GURMANSKE FILMSKE DEGUSTACIJE V SLOVENSKI KINOTEKI

Pozdravljeni dragi filmski gurmani in filmske gurmanke!


V Slovenski Kinoteki vas danes čaka prav poseben dan. Prva degustacija nove pridibitve kinotečnega arhiva bo potekala že ob 18:30, ko bo na sporedu Bosonoga grofica (The Barefoot Contessa, Joseph L. Mankiewivcz, 1954). Pravljično bohotna melodrama iz "poslednje dekade zlatega obdobja klasičnega hollywoodskega filma", s Humphreyem Bogartom in Avo Gardner v glavnih vlogah vas bo spomnila, zakaj Holywoodu pravzaprav pravimo tovarna sanj.


Ava Gardner kot bosonoga grofica
























S pravim pravcatim filmskim Créme Bruléejem pa se boste lahko posladkali ob 21:00, ko se bo s filmom Clarino koleno (Le genou de Claire, Eric Rohmer, 1970) uradno pričela otvoritev velike junijske retrospektive francoskega klasika in romantika Erica Rohmerja.

Eric Rohmer

Clarino koleno

























Rohmerjev tipično francoski svet "ljudi na počitnicah ali v nekem njihovem prostem času", ki se vedno vrti znotraj "raznovrstnega bivanjskega, osmišljenjskega in čutnonazorskega humusa" je lahko izvrstna uvertura v vaše poletne romance.

Pauline na plaži

















Na blagajni Kinoteke ali v Kinotečnem klubu si ob tokratni retrospektivi lahko za okrogla 2 evra priskrbite tudi še čisto nov in svež, po tiskarni dišeč Rohmerjev katalog. Novi člani Kinotečnega kluba pa katalog ob včlanitvi v mesecu juniju prejmejo kot darilo.
 
Katalog ob veliki retrospektivi Erica Rohmerja
















Torej, dragi filmski gurmani in filmske gurmanke, odložite za hip svoje delo, učbenike in debele knjige in pridite, pridite razvajati in božati svoje možgančke z razkošnim bogastvom in lepoto klasičnega Hollywooda ter odkrivati človeška čustva z Ericom Rohmerjem.



Ni komentarjev: