torek, 31. januar 2012

IZPITNO OBDOBJE = ČAS ZA SERIJSKO GLEDANJE SERIJ


Servus!

V mesto se je skupaj z meglo in mrazom priplazilo študijsko obdobje. Vsi so pridni in tiho in ob skodelici kave ždijo v svojih sobah za kupi zapiskov, izpiskov in včasih celo knjig. Če se pozno v noč sprehodiš po naseljih z večjo gostoto študentske populacije, je občutek prav prijeten, saj se v temo skozi okna preliva zamolkla svetloba namiznih svetilk in računalniških zaslonov. No, vsaj tako bi bilo v popolnem (za koga že?) svetu.
V tistem drugem, malo manj (ali malo bolj?) popolnem svetu, pa so študenti in študentke, prav tako ob skodelici kave, porazgubljeni v številnih vzporednih svetovih svojih najljubših televizijskih serij. Kar je tudi okej, saj to niti najmanj ne moti idile nočnega sprehajalca.

Študiozni smo tudi v Kinopolisu, zato se bodo imela tokratna filmska srečanja namesto v ponedeljek zgoditi v torek, 7. februarja ob 18:00. Čvekali bomo o vaših in naših najljubših. Serijah namreč.

Twin Peaks = klasika med serijami.
David Lynch + Angelo Badalamenti
Legendarna skodelica kave iz Twin Peaksa.



Pogovor bo tekel o tem, katere serije najraje gledate med študijskim obdobjem (pa tudi sicer) in zakaj? Katere nove (in nove stare) serije ste pred kratkim odkrili in bi jih radi delili z nami? Kateri so vaši najljubši liki v serijah? Imate raje ameriške ali britanske serije? Kaj vam je všeč pri enih in kaj pri drugih? Kakšne spremembe zadnje čase opažate pri "produkciji serij"? Zakaj serije postajajo vse bolj podobne filmom in kdaj bomo serije lahko gledali tudi na velikem platnu?

Nova BBC-jeva uspešnica Sherlock Holmes 2.0

Benedict Cumberbatch - "new kid on the block"

In seveda še mnogo o teh zanimivih, včasih nepomembnih in nebistvenih, a v isti sapi za človeški obstoj nadvse esencialnih podatkih in dejstvih, ki jih nujno moramo vedeti in poznati zato, da o njih lahko na dolgo in široko klepetamo s prijatelji ob dolgih kavicah, na sprehodih, na avtobusu, vlaku, ipd.

Še pomnite Georga Clooneya v Urgenci (ER)?
Izgovor za tokratno tematiko smo torej bolj ali manj uspešno naprtili študijskemu obdobju, hočeš-nočeš, pa smo še vedno tudi pod rahlim vtisom minulega simpozija o sodobnih TV serijah in serialnosti.
(Mimogrede, v Kinopolisu še vedno lahko kupite zbornik Proti koncu)

Cooper: Stop smoking so much. It’s a sign of weakness.
You know how Hitler got Neville Chamberlain to give him everything at Munich?
He held the conference at an old palace that forbade smoking.
And after an hour and a half of not smoking,
Neville Chamberlain would have given Hitler his mother as a dance partner.
Sterling: All I can get from this story is that Hitler didn’t smoke. And I do.

Mad Men season 1 episode 7 - “Seeing Red”
Mad Men
Prva dva dela serije Boardwalk Emipre je režiral Martin Scorsese
Steve Buscemi
Michael Pitt
Kelly Macdonald
Vabljeni torej na kratek oddih med študijem, na prijeten klepet in na skodelico kave. Preživite lep večer v družbi drugih ljubiteljev televizijskih serij in v toplem zavetju kinotečnega kotička na Miklošičevi. Pa ne pozabite pripeljati prijateljev in prijateljic. The more - the merrier!

»Pulp Fiction? Yeah, I saw it on the airoplane.
It's cute. It's a 30-minute film about a group of friends who like
cheeseburgers, dancing and the Bible."
(Community, Season 2, Episode 19 – Critical Film Studies)




Se vidimo!

2 komentarja:

Marko pravi ...

Čas ko se ima ful prostega časa .>

Maddie pravi ...

Hi, I came across your site and wasn’t able to get an email address to contact you about a broken link on your site. Please email me back and I would be happy to point them out to you.

Thanks!

Madison
maddie0147@gmail.com