torek, 4. januar 2011

Šele drugi delovni dan, pa že toooliko dela ...




Yeah.


Pa se najprej lotimo dolgov iz prejšnjega leta.

Nagradna igra se je zaključila in znani so zmagovalci! yaaay!

SPREMLJEVALCI BLOGA : žreb je določil, da zmaga Lea
In Lea je že prejela mail in se lahko odpravi po svojo noro kul nagrado v Kinoteko.


KOMENTARJI: Ker so do novega leta prispeli točno in natančno 3-je komentarji, žreb ni bil potreben.
Zmagovalci ste vsi trije "komentatorji"! Prosim, pošljite mi svoje podatke (ime, priimek in naslov) na kinopolis.bojana@gmail.com, da vam lahko sporočim, kako do nagrade.

Aha, če se slučajno sprašujete, kaj nagrada je ... se naslednjič udeležite nagradne igre :)

Druga novica: vedno bliže smo trenutku, ko se boste lahko začeli zares včlanjevati v Kinopolis. Zagotovo bo to možno naslednji teden, če pa nam bodo bogovi z Olimpa naklonjeni, potem pa, pri Zevsu! da boste morda lahko član/ica Kinopolisa postali že v petek!
Natančne informacije sledijo.

Tretja novica: Četrtek je D-day (beri: THE day), saj veliko platno Slovenske kinoteke gosti Jonasa Mekasa, enega najbolj ustvarjalnih, odbitih in nasploh cool ljudi, ki so kdajkoli častili tla newyorškega betona s svojim strumnim korakom. Korakom, ki ga je v mladih letih iz rodne Litve prek Nemčije ponesel čez širni ocean, naravnost na predstave legendarnega avantgardnega filmskega krožka Cinema 16 v New Yorku, kjer si je oči napasel na najbolj nenavadnih hitečih sličicah, kar jih je dotedaj ustvarila kamera v človeški roki (ali celi zgolj roka na filmskem traku). Začel je snemati, nato pa tudi zbirati ter predvajati filme avantgardne in neodvisne produkcije v dvorani t.i. Anthology Film Archives.

Jonas Mekas
 Danes velja za mecena ameriške neodvisne filmske scene, ki še vedno neutrudno snema utrinke iz življenja na drugi strani filmskega objektiva, četudi je ravno zakorakal v svoje 89. leto.  Nekaj teh utrinkov boste torej deležni tudi v Kinoteki. Predvajani bodo izbrani filmi iz njegovega nedavnega Projekta 365 dni, ko je Mekas leta 2007 vsak dan  posnel nov kratek film. Da, vsak dan.
Če ste radovedni (Jasno, da ste! Vsak dan en film! Ljudje!) ste  ta četrtek, 6. januarja, ob 18h  lepo vabljeni, da si pogledate, kako izgledajo 3 ure v življenju Jonasa Mekasa.

Četrta novica:  Verjamem, da ste se veselili prvega letošnjega Kurta Russella, a žal je Tombstone naletel na težave tehnične narave in danes ne bo nobenega preganjanja kavbojev in kriminalcev po istoimenskem mestu. No, vsaj ne s Kurtom Russellom. Vskočil bo vedno pripravljeni Fonda senior, ki bo ob 21h  dobil še eno šanso, da osvoji srce zale Klementine. 

"Bes te plentaj, pokvarljivi filmski trak!"


Toliko za danes. Dobro se naspite, da boste jutri sveži in spočiti za slabe tri urice najbolj elegantnega šejkspirjanca Laurenca Olivierja.

Ta-rah!

Ni komentarjev: