četrtek, 3. marec 2011

Dileme, dileme ...

Včasih ... čeravno zelo redko ... se v tem našem malem mestecu pripeti, da en večer ponuja preveč dobrega naenkrat. Ob istem času.
Ko kloniranje ni zares vabljiva opcija, zamrznitev časa pa tudi ne spada v vrsto praks, ki bi presegle toge omejitve zgolj subjektivne realnosti ... ti preostane le še, da izbiraš.

1:
Kinoteka, 19:00
D-day, dan za dokumentarec, danes zvečer gosti dva dokumentarna filma Jasne Krajinovič, katere novi celovečerec - Damjanova soba - se je ravnokar udomačil v Kinodvoru.
Po koncu obeh filmov pa je na sporedu kramljanje z avtorico, ki brez dvoma ima kaj povedati. Nenazadnje sta bila med študijem v Belgiji njena mentorja slovita brata Dardenne (med drugim kriva za srce parajoči film Otrok (L'enfant, 2005), Damjanova soba pa je že tretji Jasnin film, ki je nastal v okviru njunega producentskega združenja.

Prizor iz filma Saja in Mira, izgubljene sanje?

















 2:
Film'šteka: 20:00
Noro kul projekt, čeprav moram priznati, da na Film'štekinem večeru še nisem nikoli dejansko bila.
Ampak, resno, kakšne so šanse, da se izkaže nasprotno?  

Plan 9 from outer space, Hause on Haunted Hill, Carnival of Souls, Santa Claus Conquers the Martians

C'mon! Kje boste še imeli možnost, da si ogledate kultne B-jevske klasike v družbi sebi podobnih freakov? 
Razen (najbrž) v Kinoteki :) 
Toda, kot pravijo Midnight Oil v tisti slavni pesmi: "The time is now!" in danes se v dvoranici Kiberpipe na Kersnikovi ima zavrteti obetavni sci-fi horror The Brain That Wouldn't Die (Joseph Green, 1962), ki, vsaj  po vsebini sodeč, presneto spominja na slavni (noro srhljivi) Les yeux sans visage (Oči brez obraza, Georges Franju) ...










































P.S. Ogled na lastno odgovornost :)


3:
Kino Šiška - Tresk #2: 17:00
Takole pravijo na strani Kina Šiške: "TRESK#2 je glasbeni, debatni, razstavni in prodajni dogodek v soorganizaciji Radia Študent in Centra urbane kulture Kino Šiška".
























K sreči Tresk traja dva dni. Na žalost pa v petek ne nastopajo Čompe.


Toliko o možnostih. Trenutno me najbolj mikajo tile neumrljivi možgani. IMDB pravi, da je film vreden 3,6 zvezdice, kar je vedno dober znak :)


Upam, da vas bo zaneslo na katerega izmed dogodkov, in če vas bo - poročajte!
Da ne bo preveč tiho spodaj v komentarjih  ;b

Čau!

Ni komentarjev: